20-21.06.2024 r. | Spotkajmy się na jedynym takim wydarzeniu łączącym branżę hotelarską i gastronomiczną w jednym miejscu! HOST to prelekcje prowadzone przez specjalistów z branży, strefy tematyczne z kilkudziesięcioma wystawcami, warsztaty i konkursy kulinarne dla profesjonalistów oraz młodych kucharzy. To także szansa na wymianę doświadczeń i kontaktów podczas wspólnej integracji.
Patrycja Brzykcy - prelegentka
Patrycja Brychcy znana jako Pati od hoteli wie jak podnieść rentowność hoteli i sprawić, żeby hotelowi Goście wracali. W ostatnich 3 latach pracowała z prawie 400 hotelarzami w całej Polsce, ucząc ich jak sprzedawać skuteczniej i zarabiać więcej. W branży HoReCa działa już od 15 lat w tym czasie zarządzała dwoma hotelami biznesowymi na Śląsku. W obu z sukcesem wypracowała własne strategie na to, aby te obiekty były coraz bardziej rentowne i zyskowne.
Dziś pomaga hotelom procesowo zmieniać myślenie o rozwoju biznesu – w różnych jego aspektach – od skutecznej sprzedaży i nowoczesnego marketingu, przez zarządzenie, po rozwój tematycznych usług.
Władysław Grochowski - prelegent
Polski przedsiębiorca, założyciel i prezes zarządu Arche SA. Absolwent Liceum Plastycznego w Lublinie i Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi, od 1977 roku pracował na własnym gospodarstwie rolnym. W latach 1990–1997 piastował stanowisko wójta gminy Trzebieszów. W 1991 roku założył firmę deweloperską Arche SA, która stała się jego głównym przedsięwzięciem biznesowym.
Jego działalność obejmuje liczne projekty deweloperskie, w tym budowę osiedli mieszkaniowych i hoteli. Zaangażowany również w działalność charytatywną, został współzałożycielem Fundacji Leny Grochowskiej, pomagającej osobom z niepełnosprawnościami i repatriantom. W uznaniu swojej działalności, został uhonorowany wieloma nagrodami i wyróżnieniami, m.in. Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski oraz Nagrodą Nansena za pomoc uchodźcom z Ukrainy.
Oprócz działalności biznesowej, pasjonuje się hodowlą danieli. Jego determinacja i zaangażowanie uczyniły go jednym z najbardziej szanowanych przedsiębiorców w Polsce.
Poznaj Program*
*ZASTRZEGAMY SOBIE PRAWO DO MODYFIKACJI PROGRAMU
DZIEŃ 1 | |||
---|---|---|---|
8:00 | Rozpoczęcie konkursu HOST School | ||
10:00 | Oficjalne rozpoczęcie HOST | ||
BURAKINO | MAGAZYN CUKRU | ||
10:20 - 10:50 | PRELEKCJA "Problemy cukiernicze w hotelach" - Michał Świerad - Barbara Luijckx sp. z o.o. | 10:15 – 10:45 | Prelekcja I |
11:50 - 11:40 | Debata 1 | 10:50 - 11:30 | Debata 1 |
11:40 - 11:55 | Przerwa kawowa | 11:30 - 11:45 | Przerwa kawowa |
12:00 - 12:30 | PRELEKCJA "Wołowina - fakty i mity" - Jacek Zarzecki - PZHiBPM | 11:50 - 12:20 | PRELEKCJA "3 milowe kroki do zbudowania marki osobistej w HORECA" - Patrycja Brzykcy |
12:35 - 13:05 | Debata 2 | 12:25 - 12:55 | Debata 2 |
13:05 - 13:20 | Przerwa kawowa | 12:55 - 13:15 | Przerwa kawowa |
13:25 - 13:55 | PRELEKCJA "Nasze know-how Twoim sukcesem" - Natalia Hejmej-Wilk, Iwona Filipowicz, Tomasz Pięta - Bidfood (Farutex) | 13:20 - 13:50 | PRELEKCJA "Rewitalizacja obiektów jako przepis na sukces" - Władysław Grochowski - Prezes Grupa Arche |
14:00 - 14:40 | Debata 3 | 13:55 - 14:35 |
DEBATA: Władysław Grochowski (Prezes Grupy Arche), Magdalena Sidorowicz (Arche. SA), Roksana Michalczyk (Cukrownia Żnin), Klaudia Romanowicz (Pałac i Folwark Łochów) |
14:35 - 16:00 | LUNCH | ||
14:40-16:00 | PRZERWA KAWOWA | ||
16:00 - 17:00 | Prelekcja gwiazdy | ||
17:00-19:00 | CZAS WOLNY | ||
19:00 - 22:00 | Grill Party z DJ'em |
DZIEŃ 2 | |
---|---|
8:00 | Start konkursu HOST Hotel Restaurants |
10:00 - 16:00 | Warsztaty - zapisz się przy rejestracji na wydarzenie! (liczba miejsc ograniczona) |
13:00 - 14:00 | Lunch |
16:00 | Zakończenie konkursu dla dorosłych |
20:00 - 02:00 | Gala podsumowująca wydarzenie + gość specjalny |
Kinga Wasilewska - prowadząca
dziennikarka, prezenterka, konferansjerka. Od ponad dekady związana z Telewizją Polską. Autorka licznych programów publicystycznych, reportaży, reżyserka filmów i cykli dokumentalnych realizowanych w Polsce i za granicą. Wielokrotnie nagradzana podczas konkursów dziennikarskich m.in. Przeglądu i Konkursu Oddziałów Terenowych Telewizji Polskiej. Prowadząca imprezy o zasięgu lokalnym, jak i międzynarodowym, w tym Balonowe Mistrzostwa Świata, czy liczne konferencje tematyczne. Biegle władająca językami obcymi - angielskim i hiszpańskim. Miłośniczka podróży i pysznego jedzenia.
Paweł Gruba - prowadzący
Współwłaściciel projektu V4B Manager Zewnętrzny Gastronomii, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Konsultant, prowadzący i trener w projekcie Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere w Łazienkach Królewskich. Od ponad 11 lat związany z rozwojem właścicieli biznesów gastronomicznych, kadry kierowniczej oraz ich zespołu.
Organizuje bądź współtworzy największe eventy gastronomiczne w Polsce oraz prowadzi komentowane kolacje, wydarzenia kulturalne czy konferencje. Pisze do Magazynu Gentleman o najciekawszych hotelach i restauracjach w Polsce.Ostatnio głośno jest o jego nowym projekcie „Grube Rozmowy”, do których zaprasza ludzi ze świata gastronomii.
Karol Okrasa - prowadzący
Dołączy do prowadzących drugiego dnia wydarzenia. To jeden z najbardziej utalentowanych szefów kuchni swojego pokolenia. Zawodowe szlify zdobywał w hotelu Le Meridien Bristol, gdzie został pierwszym polskim szefem kuchni.
Już od lat Karol Okrasa prowadzi popularne programy tj. „Kuchnia z Okrasą”, „Smaki czasu z Karolem Okrasą”, a ostatnio „Okrasa łamie przepisy” w którym sięga do starych, wypróbowanych przepisów, by odkryć ich smak na nowo.
Przez lata kariery zdobył wiele nagród, między innymi nagrodę Chef de L'Avenir w 2008 r przyznawaną przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną dla najbardziej uzdolnionych młodych szefów kuchni.
Host Hotel Restaurants - konkurs dedykowany szefom i kucharzom pracującym w restauracjach hotelowych. Coraz wyższy poziom serwowawych dań, potwierdzony nagrodami branżowymi, zachęcił nas do przeprowadzenia rywalizacji, w której zostaną wyłonieni najlepsi z najlepszych.
Młodsze załogi kucharzy zmierzą się w konkursie Host School, w którym wezmą udział uczniowe szkół - niezależnie od obecnego stopnia edukacji. W jury zasiądą Michał Świerad, Joanna Ochniak, Bartosz Peter, Martin Gimenez Castro, Artur Skotarczyk.
Oferta dla wystawców
Do Waszej dyspozycji oddajemy większość przestrzeni Cukrowni Żnin,a to prawie 4000 m kw. Jeśli chcesz zaprezentować swoje produkty i zdobyć nowe kontakty, napisz na: host@cukrowniaznin.pl.
dołączyli do nas:
PATRONI MEDIALNI:
Zapewnij sobie komfortowy nocleg w miejscu wydarzenia. XIX-wieczna fabryka cukru zadaptowana na centrum konferencyjno-wypoczynkowe to aż dwa budynki hotelowe z pokojami dopasowanymi do Twoich potrzeb.