Cukrownia Żnin
rust accent

20-21.06.2024 r. | Spotkajmy się na jedynym takim wydarzeniu łączącym branżę hotelarską i gastronomiczną w jednym miejscu! HOST to prelekcje prowadzone przez specjalistów z branży, strefy tematyczne z kilkudziesięcioma wystawcami, warsztaty i konkursy kulinarne dla profesjonalistów oraz młodych kucharzy. To także szansa na wymianę doświadczeń i kontaktów podczas wspólnej integracji.

Patrycja Brzykcy - prelegentka

Patrycja Brychcy znana jako Pati od hoteli wie jak podnieść rentowność hoteli i sprawić, żeby hotelowi Goście wracali. W ostatnich 3 latach pracowała z prawie 400 hotelarzami w całej Polsce, ucząc ich jak sprzedawać skuteczniej i zarabiać więcej. W branży HoReCa działa już od 15 lat w tym czasie zarządzała dwoma hotelami biznesowymi na Śląsku. W obu z sukcesem wypracowała własne strategie na to, aby te obiekty były coraz bardziej rentowne i zyskowne.

Dziś pomaga hotelom procesowo zmieniać myślenie o rozwoju biznesu – w różnych jego aspektach – od skutecznej sprzedaży i nowoczesnego marketingu, przez zarządzenie, po rozwój tematycznych usług.

Władysław Grochowski - prelegent

Polski przedsiębiorca, założyciel i prezes zarządu Arche SA. Absolwent Liceum Plastycznego w Lublinie i Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi, od 1977 roku pracował na własnym gospodarstwie rolnym. W latach 1990–1997 piastował stanowisko wójta gminy Trzebieszów. W 1991 roku założył firmę deweloperską Arche SA, która stała się jego głównym przedsięwzięciem biznesowym.

Jego działalność obejmuje liczne projekty deweloperskie, w tym budowę osiedli mieszkaniowych i hoteli. Zaangażowany również w działalność charytatywną, został współzałożycielem Fundacji Leny Grochowskiej, pomagającej osobom z niepełnosprawnościami i repatriantom. W uznaniu swojej działalności, został uhonorowany wieloma nagrodami i wyróżnieniami, m.in. Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski oraz Nagrodą Nansena za pomoc uchodźcom z Ukrainy.

Oprócz działalności biznesowej, pasjonuje się hodowlą danieli. Jego determinacja i zaangażowanie uczyniły go jednym z najbardziej szanowanych przedsiębiorców w Polsce.

Kinga Wasilewska - prowadząca

dziennikarka, prezenterka, konferansjerka. Od ponad dekady związana z Telewizją Polską. Autorka licznych programów publicystycznych, reportaży, reżyserka filmów i cykli dokumentalnych realizowanych w Polsce i za granicą. Wielokrotnie nagradzana podczas konkursów dziennikarskich m.in. Przeglądu i Konkursu Oddziałów Terenowych Telewizji Polskiej. Prowadząca imprezy o zasięgu lokalnym, jak i międzynarodowym, w tym Balonowe Mistrzostwa Świata, czy liczne konferencje tematyczne. Biegle władająca językami obcymi - angielskim i hiszpańskim. Miłośniczka podróży i pysznego jedzenia.

Paweł Gruba - prowadzący

Przez sześć sezonów był managerem restauracji w programie Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia.

Współwłaściciel projektu V4B Manager Zewnętrzny Gastronomii, który wpływa na zwiększenie zysków w restauracji. Konsultant, prowadzący i trener w projekcie Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere w Łazienkach Królewskich. Od ponad 11 lat związany z rozwojem właścicieli biznesów gastronomicznych, kadry kierowniczej oraz ich zespołu.

Organizuje bądź współtworzy największe eventy gastronomiczne w Polsce oraz prowadzi komentowane kolacje, wydarzenia kulturalne czy konferencje. Pisze do Magazynu Gentleman o najciekawszych hotelach i restauracjach w Polsce.Ostatnio głośno jest o jego nowym projekcie „Grube Rozmowy”, do których zaprasza ludzi ze świata gastronomii.

Karol Okrasa - prowadzący

Dołączy do prowadzących drugiego dnia wydarzenia. To jeden z najbardziej utalentowanych szefów kuchni swojego pokolenia. Zawodowe szlify zdobywał w hotelu Le Meridien Bristol, gdzie został pierwszym polskim szefem kuchni.

Już od lat Karol Okrasa prowadzi popularne programy tj. „Kuchnia z Okrasą”, „Smaki czasu z Karolem Okrasą”, a ostatnio „Okrasa łamie przepisy” w którym sięga do starych, wypróbowanych przepisów, by odkryć ich smak na nowo.

Przez lata kariery zdobył wiele nagród, między innymi nagrodę Chef de L'Avenir w 2008 r przyznawaną przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną dla najbardziej uzdolnionych młodych szefów kuchni.

rust accent
image

KONKURSy KULINARNe

Host Hotel Restaurants - konkurs dedykowany szefom i kucharzom pracującym w restauracjach hotelowych.  Coraz wyższy poziom serwowawych dań, potwierdzony nagrodami branżowymi, zachęcił nas do przeprowadzenia rywalizacji, w której zostaną wyłonieni najlepsi z najlepszych.

Młodsze załogi kucharzy zmierzą się w konkursie Host School, w którym wezmą udział uczniowe szkół - niezależnie od obecnego stopnia edukacji. W jury zasiądą Michał Świerad, Joanna Ochniak, Bartosz Peter, Martin Gimenez Castro, Artur Skotarczyk.

  1. regulamin konkursu Host Hotel Restaurants
  2. regulamin konkursu Host School
  3. formularz zgłoszeniowy Host Hotel Restaurants
  4. formularz zgłoszeniowy Host School
  5. specyfikacja kuchni i produkty obowiązkowe
image

Oferta dla wystawców

Do Waszej dyspozycji oddajemy większość przestrzeni Cukrowni Żnin,a to prawie 4000 m kw. Jeśli chcesz zaprezentować swoje produkty i zdobyć nowe kontakty, napisz na: host@cukrowniaznin.pl.

Zapewnij sobie komfortowy nocleg w miejscu wydarzenia. XIX-wieczna fabryka cukru zadaptowana na centrum konferencyjno-wypoczynkowe to aż dwa budynki hotelowe z pokojami dopasowanymi do Twoich potrzeb.